3 דקות קריאה
PRIMALUNA EVO 400 - אינטגרייטד משולב מנורות .

למרות השם האיטלקי, פרימלונה הינה חברה הולנדית , והבעלים הרמן ואן דן דונגן הוא הדמות המרכזית בארגון . כל הזמן אני שומע "מנורות , מנורות, מנורות", ודווקא פרימלונה, חשבתי שהגיע הזמן שאגלה על מה כל המהומה. חייבת להיות סיבה כלשהי מדוע לפרימלונה יש מעמד כה חזק בעולם המותגים של מגברי המנורות . 

יש ארבע רמות דגמים בין 100 ל -400  בכל רמה יש קדם מגבר, מגבר כוח ומשולב. היוצא מן הכלל היחיד הכולל  DAC הוא  EVO 100 . לכן, דגם ה-400 (מה שכרגע ברשותי) הוא המגבר הגדול ביותר שהם מייצרים, והדגם המשולב הוא די  אגרסיבי וחזק, שמשקלו 31 קילו הודות לכמה עבודות מתכת מהותיות בשנאי החשמל והשנאים.

לא אכנס עכשיו לעולם הטכני . אבל יש כמה סוגי הגברה במנורות . טריודה ואולטרה לינארית..

טריודה יותר גוון חם , מלאה יותר ומתיישבת כמו שצריך בצליל,אבל גם לה יש מגבלות. ומצד שני האולטרה לינארית מספקת הרחבה, פירוט, יותר "פופ" . אז מה עושים? לכן פרימלונה נתנה לנו את האפשרות לבחור בין שניהם , כל אחד לפי הטעם שלו. 

מהנדסי PrimaLuna בהולנד תכננו מעגל גאוני המאפשר לכם לעבור מטריודה לאולטרה לינארית בלחיצת כפתור על השלט הרחוק המסופק וזאת ללא הצורך לכבות את המגבר. 

במגבר הזה לא זנחו את האוזניות ושמו לנו מגבר אוזניות מאוד רציני אבל יש לשים לב, שיש כפתור מיוחד בצד שצריכים להפעיל בין מעבר לאוזניות לרמקולים.  

ברוב המגברים בעולם אין לנו שליטה על ה BIAS (המתח) . החברות מגדירות את זאת "אוטומטי" מה שאולי יעיל במגברי טרנסיזטור אבל יכול לעשות חיי מדף מאוד קצרים במנורת. לכן פרימלונה נתנה לנו את האפשרות באמעצות כפתור "בורר" בין מצב ל LOW ל HIGH BIAS לפי סוג המנורות שנשים. 

בגלל האופציה הזאת , השמיים שלנו הם הגבול, נוכל לשים כמעט כל סוגי מנורות מבלי לקצר את חייהם. 

הפרימלונה תומכת במנורות :

 6L6G, 6L6GC, 7581A, EL34, EL37, 6550, KT66, KT77, KT88, KT90, KT120,  KT150

לא חושב שצריך יותר :) .



 

כמובן לכל מנורות יש נורת ביקורת במקרה שיש לאחד מהן תקלה כל שהיא. כמו כן פרימלונה מאפשרת לנו לחבר פרוססור קולנוע חיצוני  או פראמפ  באמצעות חיבור HT מלבד חיבור PREOUT שנמצא. בתחתית המגבר ישנו מגש יעודי להתקנת פונוסטייג של החברה (מחירו כ 250 דולר בלבד) כרגע תומך MM בלבד. 

הספק המגבר משתנה בהתאם למנורות ולשיטת ההגברה שנבחר.עם סוג המנורות שמסופקות ה EL34 נקבל 70 וואט לערוץ במצב אולטרה לינארי ו -38 וואט במצב טריודה. שזה המון כח במושגים של מנורות . אני לא עובר את השליש במחוג הווליום. יש לנו אפשרות לחבר ליציאות נפרדות לרמקולים 8 אוהם או 4 . 






מקריאה ברשתות מסתבר שמגבר האוזניות של הפרימלונה הינו אחד הטובים בעולם והוא העדיפות של חובבי אוזניות Audeze , HIFIMAN ,Sennheiser.

ולמה? רוב המגברים בעולם שמים SOLID CHIP עבור האוזניות , אבל בפרמילונה אומרים שאוזניות זה רמקולים קטנים ודורשים פחות חשמל . ולכן חלק מהיצרנים ישימו מנורות קטנות כדי לתת כח לאוזניות פלאנריות אשר רעבות לכח , חלק מהיצרנים כמו Mal Valve שמגברי האוזניות שלהן עולות כ 5000 דולר , שמות מנורות גדולות ועל ידי רשת של מחלקי מתח על מנת לחלק את המתח עד לרמה המקובלת על האוזניה.וזה מה שכבר עושה פרימלונה במגבר , ובכך חוסכת לכם קניה נפרדת של מגברי אוזניות חדישים ויקרים.  

טריודה או אולטרה בשלט הרחוק.


האם יש לכם  כמה אלבומי רוק קלאסיים שאהבת כל כך הרבה שכעת נותרו על המדף, שלא הושמעו במשך שנים? מה לגבי ג'אז או הקלטות קלאסיות משנות ה -60? לכל אודיופיל יש אלבומים כאלו , אך לפעמים הפסיקו לשמוע אותם , כי מצד אחד המגבר שלהם חזק וטוב לרוק ומצד שני נשמע לא טוב כאשר הם שמים ג'אז.

מצד אחד , רוק , פופ תתאים לי הגברה אולטרה לינרית ומצד שני לג'אז וחבריו יתאים לי טריודה. 

אז לפרימלונה יש את הפתרון . 

כמו שכתבתי לעיל .

האפשרות הטובה ביותר היא שיהיו גם טריודה וגם אולטרה לינארית. מהנדסי PrimaLuna בהולנד תכננו מעגל גאוני המאפשר לכם לעבור מטריודה לאולטרה לינארית בלחיצת כפתור על השלט הרחוק המסופק. אין צורך לקום ולעצור את המוזיקה. אפשרי לבצע השוואה מיידית בזמן שאתה מקשיב ובחר מה אתה הכי אוהב לאותו שיר או אלבום.

נורות הביקורת:


כמו שידוע , למנורות יש אורח חיים ולפעמים הם אמנם דולקות אבל לא תקינות , אז מי "לעזאזל" הבעיתית. 

אז גם כאן , פרימלונה חשבה על כל. 

אם מנורה אחת לא תקינה אז AutoBias Adaptive אוטמטית יכניס את המגבר למצב "הגנה" , כדי לא לגרום נזק למגבר, ומיד תדלק נורית ביקורת אדומה על אותה המנורה הבעיתית. לא צריכים לנחש, לקחת למעבדה. פשוט , להוציא ולשים חדש. 


נגדי TAKMAN:


אם היתה לכם אפשרות במגבר הקיים שלכם לשדרג את הנגדים שלכם ל TAKMAN , הייתם מוכנים לשלם לא מעט בעבור אפשרות זאת. אלו נגדי פרימיום מיפן , תשאלו כל מהנדס . אלו נגדים עם רעש נמוך מאוד, לינאריות וסופר מוסיקלים.


שנאי כח טורואידלי מותאם אישית:


שנאי כוח מייצרים שני סוגים של רעש, מגנטיים ואקוסטיים. לכן משתמשים בשנאי כוח טורואידיים במוצרי האודיו הטובים ביותר. בהשוואה לשנאים סטנדרטיים, טורואידים מקרינים בערך  רק 1/10 רעשים .

לשנאים טורואידים יש הפחתה של 8: 1 ברעש אקוסטי. מכיוון ששנאים הם הרכיבים היקרים ביותר בכל מוצר שמע, היצרנים ישימו אפילו שנאי ליבת C ו- EI שהם יותר זולים ר במקום לשדרג לטורואיד יקר.אבל פרימלונה לא מקצצת פינות ולא חוסכת .

שנאי פלט הם החלק החשוב ביותר בכל מגבר מנורות , הם קובעים כמה נמוך הבס יגיע וכמה גבוה הקצה העליון יורד . ל- 250 וואט של כוח לא תהיה הארכה עליונה ותחתונה אם לשנאי הפלט אין רוחב הפס , כלומר גם אם יהיה כתוב 500 וואט אבל אין לו את הרוחב פס לזה, לא נקבל תוצאות טובות באמת .מכיוון ששנאים הם הרכיבים היקרים ביותר במגבר, יש הרבה יצרנים שמשתמשים במוצרי "מדף" כדי לחסוך בעלויות . שנאי פרימלונה אינם שנאי "מוצר מדף" אלא שנאים שמועצבים ומיוצרים בהתאמה אישית . 


Point To Point Wired:

אנחנו מוציאים לא מעט כסף על כבלי RCA (אינטרקונקט) אז למה האות שעובר ישירות משקעי ה RCA או מהטרמינלים של הרמוקלים ללוחות המעגליים כל כך דקים שבקושי נראים לעין ?  זה אמור להיות היי אנד? בפרימלונה מסתבר שמעסיקים עובדים אומנים שמחווטים את החוטים הללו בעבודת יד בלבד .דגמי EVO 300 ו- EVO 400 משתמשים בנחושת קריסטל רציף (OCC) מתוצרת שוויצרית, מצופה כסף, ללא חמצן, עם דיאלקטרי טפלון בנתיב האות הקריטי, בעלי מהירות אות גבוהה יותר ובהירות מוגברת.


SmartWatts -  להאריך את חיי המנורה:


חיי המנורה הם חשבון פשוט , ככל שהמנורה תעבוד יותר . תתאמץ יותר , ככה היא "תמות" מהר יותר .הדרך היחידה להאריך את חייה זה על ידי זה שנריץ אותה כמה שיותר קרוב לאפס ולוודאות שלא תרד נמוך מידי שתגרום לה לעיוות . הכלל הוא פשוט , מתח לוח ומסך גבוהים . חיי מנורה קצרים. 

פרימלונה מפעילה את נורות הפלט בפיזור מינמלי ביותר , הם החברה שמספקת מתח הכי נמוך מכל רוב החברות המנורות בשוק.זה לא משנה כמה וואט כתוב, השאלה איך אנחנו מקבלים אותם ובאיזו דרך, פרימלונה השקיעה בשנאים גדולים , יקרים על מנת לקבל איכות וואטים כמו שצריך. 

קרא זאת בעיון: כוח אינו קשור לאיכות הצליל. אתה יכול לקנות מגבר 200 וואט במחיר של 299 דולר, ואפילו יהיה לו צליל היקפי. האם אתה חושב שלרגע זה יישמע טוב יותר ממגבר הייאנד  של 50 או 100 וואט בעלות של 10,000 דולר? ברור שלא. רק אודיופילים מתחילים  חושבים ככה. אודיופילים מנוסים יודעים שברוב מפגשי ההאזנה אתם משתמשים בהספק של 10 וואט בלבד.

פרימלונה משתמשת בנורות EL34 הנחשבות בין הטובות בשוק. אבל מה קורה אם לא אהבתם אותם, לא התחברתם אליהם. בהרבה מגברי מנורות אתם "תקועים" עם דגם מנורות מסוים. לא כאן. 

שימו לב, בכמה התקני מנורות פרימלונה תומכת. 

 6L6G, 6L6GC, 7581A, EL34, EL37, 6550, KT66, KT77, KT88, KT90, KT120, KT150

הרווחתם פה גם את העתיד . תוכלו כל הזמן לשדרג. 

אחרי כל הסופרלטיבים הגיע הזמן לשמוע מוסיקה. אז המקורות שלי הן סטרימינג ROON עם DAC מנורות , פטיפון עם פונוסטייג DIY של דיגי אנלוגי.  אני לפעמים פחות בעד להעביר את האוזן שלי לקהל כי זה דיי קשה , הרי אין כמו לבוא לשמוע בעצמכם אבל אנסה בכל זאת .

כמובן אחרי שנתנו למגבר כמה דק להתחמם (הוא לא יעבוד לפני)  . נתתי ל DIRE STRAITS לדבר. 

וואו. הגיטרה הרגישה לידי , הווקאל של הסולן היה נעים.  הכח שקיבלתי מהמגבר הזה לא יאמן. כפתור הווליום היה על פחות משליש .  אפילו לא נתתי למחלת הסטרימניג שהיא לעבור די מהר לשיר הבא. פשוט לא יכלתי להפסיק להקשיב.  הכל מאוזן להפליא. 

מפה המשכתי לבחון את הווקאל והמיד עם הזמרת האגדית , מרלין סקוט.

אויי. כמה שהבאס ברקע היה נעים . הקול שלה ממש ליטף אותי . גם שהיא עלתה לגבוהים , לא צרמו לי האוזניים.  

משם המשכתי לאלבום האגדי  של דונאלד 

המגבר עמד וניצח בכל משימה . פשוט לעמוד ולמחוא לו כפיים. 

לסיום לקחתי את האלבום החדש של אבישי כהן TWO ROSES שתוכלו לקרוא עליו כאן 

אלבום המשלב ג'אז עם מוסיקה קלאסית 

אגלה לכם סוד. האזנתי לו עד הסוף . עצמתי את עיניי וריחפתי למחוזות רחוקים . 


נתונים טכניים:



ניתן להשיג את היבואן בלינק כאן. הנחה מובטחת למי שיבוא דרך דיגי אנלוגי